Artikelen

Bewust leven.

Bewust worden is een proces wat begint met ‘wakker’ worden. Waardoor je je af gaat vragen: wie ben ik en wat kom ik hier doen? Het is een diep innerlijk proces waarbij het nodig is goed aanwezig te zijn in je lichaam. In je lichaam liggen veel onverwerkte emoties en pijnplekken opgeslagen. Deze kunnen in je jeugd of soms in een ander leven zijn ontstaan. Momenten die zo pijnlijk voor je zijn, dat de levensenergie, die door je lichaam stroomt, daar als het ware blokkeert. Deze pijnplekken vragen om aandacht en houden je weg bij wie je in wezen bent.

Wanneer je leert kijken naar alle pijnlijke momenten in je leven, dingen waar je je voor schaamt, die je het liefst weg zou willen stoppen. De gebeurtenissen die je het liefst zou vergeten of zou willen dat ze nooit gebeurd waren. Als je deze moeilijke en donkere kanten van jezelf onder ogen durft te komen en kan accepteren, dan ontstaat er rust. Dan hoef jij je niet meer anders voor te doen en mag je kwetsbaar en open steeds meer van jezelf laten zien. Jij mag er zijn, precies zoals je bent!

Het gevecht in jezelf tegen wie je niet wilt zijn, maakt plaats voor stilte. Dit is een heilige Stilte, waar Liefde woont.

We zijn allemaal op weg, ieder loopt zijn eigen pad en komt daarop precies die situaties tegen waar hij of zij nog wat van te leren heeft. Gebeurtenissen waarvan je zegt: Waarom overkomt mij dat nou altijd? Ieder mag groeien aan het leven. Ik zie het als een leerschool waarbij we ons steeds meer bewust worden van ons handelen en wat daar de gevolgen van zijn. Ieder mens kan leren van zijn levenservaringen en heeft de keuze om het voortaan anders te doen. Omdat iedereen onderweg is, hoeven we niet langer te oordelen en mogen we vol mededogen kijken naar wat een ander aan het leren is op zijn weg, net zoals jij dat doet op jouw weg.

Wanneer je zo gaat leven, zal je ontdekken dat je vanuit je hart in liefde goed voor jezelf en je medemens gaat zorgen, net als voor de dieren, de planten, de aarde, het heelal. Overal zal je schoonheid ontmoeten, in de natuur, in het contact met andere mensen, ook in dingen die je moeilijk vind. Alles om ons heen is bezield. God is het Leven zelf, zijn liefdevolle energie stroomt door alles heen. Met vertrouwen zal je het leven tegemoet gaan en vol overgave de dingen die op je pad komen aangaan. Zo zal er vrede zijn in je hart en mag Gods liefde hier op Aarde door jou heen zichtbaar worden.