Therapie

Transformatiewerk maakt gebruik van een aantal verschillende therapie├źn.
Tijdens een sessie kijken we welke therapie voor jou geschikt is.

Innerlijk kind therapie:
Bij het innerlijk kind werk kijken we naar ervaringen uit onze kindertijd die diepe indruk op ons hebben gemaakt en die te sterk waren om te verwerken. Een stukje van ons kindsdeel komt daarmee op een eilandje te zitten en kan niet meegroeien. Daardoor zijn er overtuigingen ontstaan zoals:
ik ben het niet waard, ik kan het niet, ik ben niet goed zoals ik ben, ik mag er niet zijn, etc.
Wanneer je dit soort zinnen herkent dan is het mogelijk, dat je in bepaalde situaties nog steeds de herinnering aan een verward, bang, boos, verdrietig of eenzaam kind met je meedraagt.
Want misschien was er weinig tijd, aandacht of warmte voor je als kind. Misschien werden je grenzen geschonden of moest je snel groot zijn en vooral veel presteren. Of hoorde je je netjes en beleefd te gedragen. Als kind ben je vaak zo kwetsbaar, dat je gemakkelijk denkt dat jij de schuld bent van de problemen in je omgeving. Je raakt gauw van slag door de negatieve stemmen en/of stemmingen van je opvoeders. Je gaat geloven dat je niet de moeite waard bent, dat je er niet mag zijn of dat liefde niet voor jou is weggelegd.

In de therapie gaan we vanuit het nu contact maken met het gekwetste kind en kijken wat het nodig heeft. Oude overtuigingen mogen losgelaten worden. Zo komen we bij het pure kind dat krachtig, uniek, speels en zonder oordeel is. Door hier opnieuw contact mee te maken komen we bij je Kern van jouw bestaan, de plek van waaruit jij mag zijn, wie je bent.

Familieopstellingen:
A.d.h.v. jouw hulpvraag gaan we op zoek naar verstrikkingen in het familiesysteem. Onverwerkte gevoelens van je familieleden kunnen je onbewust belasten. Door het werken met representanten, (dit kunnen ook kussentjes of knuffels zijn) die symbool staan voor jouw familieleden, krijg je inzicht in wat er speelt en wat er nodig is, waardoor er heling kan plaatsvinden.

Regressie-en reïncarnatietherapie:
Onverwerkte ervaringen vanuit het verleden worden bewust gemaakt door herbeleving. Deze ervaringen kunnen zijn ontstaan in het huidige leven, zoals ervaringen vanuit de baarmoeder, vroege kindertijd, of uit een vorig leven. Door middel van een lichte trance gaan we terug naar het onderbewuste, waardoor onderdrukte emoties of gedachten en lichamelijke reacties alsnog geuit en losgelaten kunnen worden.

Healing:
Verdrongen gevoelens kunnen vast gaan zitten in je lichaam. Deze plekken kunnen stijfheid, pijn, irritatie of ziekte veroorzaken. De energie blokkeert hier. Door middel van healing kan er weer balans worden gebracht in je energie systeem, waarbij het mogelijk word om oude ervaringen en informatie los te laten. Blokkades worden hiermee opgeheven, waardoor de energie weer kan gaan stromen.

Na de healing kan je een gevoel van rust en ontspanning ervaren en kan je je lichamelijk, emotioneel en geestelijk meer in balans voelen, waardoor je weer beter kunt functioneren

Pranatherapie:
Pranatherapie is een manier om met bewuste ademhaling de levensenergie die vast is gaan zitten, weer te laten stromen. Een onnatuurlijke ademhaling kan te maken hebben met spanningen, angst of onderdrukte gevoelens. Met behulp van ademtherapie kunnen deze worden losgelaten.